Gránitcsiszolás

polírozott márványpadló

Néhány szóban a gránitokról

 

Köznapi felhasználó könnyen összetévesztheti a márvánnyal… Lényegi eltérés jellemző a kialakulás módjára vezethető vissza, hiszen a gránit a márvánnyal szemben, – mely mint üledéskes kőzet alakult ki, – magmatikus környezetből származik! Ebből következően rendkívüli keménységgel és ellenálló képességel bír, melyek az eltérő keménységű szerkezetét alkotó szemcséknek köszönhető. Fő összetevői, alkotóelemei a kvarc, csillám és alkáliföldpát, melyek mintázatát ereztét ezerféleképpen alakítják, véletlenszerű elrendeződésükkel. Zárt pórusainak, tömör szerkezetének köszönhetően mind kültéren, viszontagságos körülmények között mind beltéren nagyforgalmú helyeken kiválóan használható. Keménysége miatt csiszolása hozzáértést igényel, nehéz feladat, azonban fényét ha már eléri, tovább megtartja a koptató hatások ellenére is, mint más természetes kövek. Ennek megfelelően karbantartást hosszú távon sem igényel, kültéren nem mohásodik, nem fagy szét. Egyetlen hátránya, hogy amennyiben megsérül, megkopik, helyreállítása általában drágább mint egy márvány vagy mészkő terméknek, hiszen munka és eszközigénye is nagyobb. Elsősorban műemlékek , síremlékek és padlók készítésére használják.

A kereskedelemben található gránitlapok árai elég széles skálán mozognak 6000 Ft/m2 től egészen akár 40000 ft / m2 ig terjedhetnek.

Gránitlap vásárlásánál figyeljenek a vastagságra, és arra, hogy a lapok valóban egyenesek legyenek… nem könnyen képzelhető el ugyan de a nagyobb lapok bizony nem megfelelő szállítás és tárolás következtében vetemedhetnek, meghajolhatnak. a deformitást követően felhasználása nehézkesebb, de ezek a deformitások illesztési hibák általában csiszolással helyreállíthatóak

Gánitpadlók csiszolását vállaljuk vizes és száraz, porelszívásos technikával.